A A A
Maakt werk van arbeid
     

Banenafspraak 'Samen aan het werk'

U bent werkgever in Flevoland en samen met u kijken we de komende jaren hoe u een baan kunt creëren in uw bedrijf voor iemand met een arbeidshandicap.
Er zijn drie goede redenen om uw bedrijf open te stellen:

1. Het sociaal akkoord
Werkgevers in Nederland hebben afgesproken dat zij over tien jaar 125.000 banen hebben voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de Banenafspraak. Deze afspraak staat in het Sociaal Akkoord van werkgevers, werknemers en het kabinet. Nederland vindt dat iedereen mee moet kunnen doen aan de samenleving. En als daar extra ondersteuning bij nodig is, dan geven we die.

2. Het is goed voor uw bedrijf
Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokken; het maakt onderdeel uit van veel missies van bedrijven. De maatschappij verlangt van bedrijven dat ze investeren in hun omgeving en iets betekenen voor een ander. Daar past bij dat u uw bedrijf open stelt voor wie minder makkelijk een baan kan vinden. Kortom, een baan creëren voor iemand met een arbeidsbeperking is goed voor uw bedrijf, voor uw imago en voor uw personeelsbestand.

3. Het financieel risico is beperkt
Stelt u uw bedrijf open? Dan betaalt u alleen voor het werk dat iemand met een arbeidsbeperking kan verzetten. Ook zijn er andere financiële tegemoetkomingen. Zo blijft uw risico beperkt.
 >> Lees verder.

 
  Naast de ziekmelding bij het Werkbedrijf Lelystad,
dient u uw werknemer tevens ziek te melden bij het UWV.
 

Contact

Wilt u meer informatie over de Banenafspraak die vanuit het Sociaal Akkoord is gemaakt en wat dat voor u, als ondernemer, kan betekenen?
Neem dan contact met ons op:
0320 295 400
Contactformulier

 

 

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x