A A A
Maakt werk van arbeid

Is uitgave van werkbedrijf lelystaD                                                Sept 2019

 

Doe mee aan het project ‘Toekomst in de Techniek’ en meld u aan voor de bijeenkomst op 18 september a.s.

De arbeidsmarkt staat al geruime tijd onder druk, waar het gaat om het vinden van vak- personeel in de techniek. Daarnaast is er een groep mensen die blijvend aan de kant staat.
Het project ‘Toekomst in de Techniek’ is er op gericht om gemotiveerde mensen met een uitkering functiegericht op te leiden en zodoende als vakkrachten aan de Flevolandse maakindustrie te binden. Diverse scholingsfondsen, brancheorganisaties en vakopleiders in de techniek worden verbonden aan het project om werkgevers verder te ontzorgen.

Vorig jaar vormde een groep ondernemers in Noordoostpolder een collectief, om mensen die blijvend aan de kant staan een kans te geven en tegelijkertijd iets te doen aan het personeelstekort. Dit gebeurde door samen met UWV, gemeenten en onderwijs een leerwerktraject te vormen waarbij mensen in korte tijd worden opgeleid in basisvaardigheden, aan de slag gaan bij een deelnemend bedrijf, intensieve begeleiding krijgen en vervolgens verder bouwen aan hun vakmanschap.

Dit succesvolle project krijgt een vervolg. Ook Dronten, Lelystad en Almere gaan deze aanpak overnemen. Gemeente Dronten en Werkbedrijf Lelystad hebben ervoor gekozen om de krachten te bundelen in het project ‘Toekomst in de Techniek’. Op 18 september a.s. is de eerste bijeenkomst.

Uitnodiging

Bent u werkgever in de technische sector? Heeft uw onderneming functies in de machinebouw, metaal, transport, elektronica, kunststofverwerking of installatie? Wilt u meedenken of meedoen aan dit project? U bent van harte welkom op

       woensdag 18 september a.s. om 15.00 uur bij
       Van Werven Recycling in Biddinghuizen
       Biddingringweg 23
       8256 PB BIDDINGHUIZEN

U hoort dan over het succesvolle project in Noordoostpolder, de mogelijkheden voor uw bedrijf wanneer het project in Dronten/Lelystad van start gaat en de ondersteuning vanuit de deelnemende gemeenten en UWV. Uiteraard ook aandacht voor de financiering. Daarnaast horen we graag welke zaken u van belang vindt in een dergelijke samenwerking. We zoeken 8 tot 10 ondernemers die vanuit MVO oogpunt gezamenlijk willen optrekken om het project succesvol te maken voor alle partijen.
Meld u aan bij Suze Teunissen, Projectleider Toekomst in de Techniek, via s.teunissen@dronten.nl. U ontvangt dan een uitnodiging met alle benodigde informatie.

   

Hoe kan Werkbedrijf Lelystad u helpen?

We ontmoeten u graag. Vanzelfsprekend vrijblijvend.

Home Over Contact Click here to unsubscribe

 

 

Eerdere uitgaven van onze Nieuwsbrief en Nieuwsflits

Nieuwsflits november 2018     Werklink 3 2016
Nieuwsflits juli 2018   Werklink 2 2016
Nieuwsflits april 2018   Werklink 1 2016 
Nieuwsflits december 2017   Werklink 4 2015 
Nieuwsflits augustus 2017     Werklink 3 2015
Nieuwsflits juli 2017   Werklink 2 2015
Nieuwsflits juni 2017   Werklink 1 2015
    Werklink 3 2014 
    Werklink 2 2014
    Werklink 1 2014 
     
     
     
     
     
 

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x