A A A
Maakt werk van arbeid

Successen

Het Europees Sociaal Fonds investeert in onze toekomst                


Leuke Baan voor Dylan
Met veel plezier en trots werkt Dylan als logistiek medewerker bij de Gamma Bouwmarkt in Lelystad.

 

Beloond met een contract 
Na een succesvolle proefplaatsing werden deze twee toppers beloond met een contract bij Espol Plastics!

 

Baan voor Momina via project WBL en Randstad ‘Direct Werk’
Via het gezamenlijke project van Werkbedrijf Lelystad en Randstad ‘Direct Werk’ is Momina gestart bij Bmodesto als Coördinator Ompak. Dit heeft geleid tot een contract voor een half jaar en 36 uur per week!  

 

Van stage naar baan
Tristan begon zijn loopbaan bij McDonald’s Bataviastad als stagiair maar is inmiddels een waardevolle medewerker. Hij gaat met veel plezier naar zijn werk!

 

Baan voor Leo
Jarenlang was Leo gastheer bij Atolplaza. Nu heeft hij een betaalde baan bij Sportcentrum De Koploper!

 
Droom komt uit
"Werken in een keuken als kok" dat was zijn droom. Deze droom is voor Joël uitgekomen! Met een arbeidscontract op zak werkt hij met veel plezier bij Club Port Side in de Jachthaven Lelystad Haven. 
 
Voor werkgever E.L.S. BV in Lelystad was het al snel duidelijk:
“Luthson is een echte aanpakker, neemt initiatief en is een harde werker.” Daarom werd hij beloond met een fulltime contract!
 
‘Industrie tour’ levert mooie matches op
Tijdens de ‘industrie tour’ van WBL hebben Yonas en Tashin een positieve indruk achtergelaten bij Tricover / Heynen systems. Na een positief vervolggesprek hebben ze meteen een vast dienstverband gekregen.
 
Meet & greet
Regelmatig organiseert Werkbedrijf Lelystad een meet & greet van werkzoekenden en bedrijven. Onlangs was dat een tour langs drie productiebedrijven met als resultaat een aantal matches. Ook iets voor u als werkgever om zo’n groep te ontvangen en mogelijk nieuw personeel te werven? Neemt u dan contact op met Ronald van Hattem, 06-46281424.
 

Aan de slag bij McCain
Fahd en Ingomar zijn erg blij met hun baan bij McCain. Ze zijn hier door bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad en via Randstad uitzendbureau terecht gekomen. Veel werkplezier !

 

SUCCES            
Niet 1, niet 2, maar liefst 3 toppers hebben een vaste baan weten te veroveren bij Grand Café Le Journal door bemiddeling van het Werkbedrijf. Stacy, Samir en Chris veel werkplezier!

 

Samet is succesvol geplaatst bij Cihat Autobedrijf Lelystad.
De glimlach op zijn gezicht is niet zomaar; hij is meteen in vaste dienst gekomen.

 

Kusa heeft zijn plekje bij Espol Plastics meer dan verdiend.
Met bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad en een proefplaatsing van een maand heeft hij laten zien wat hard werken is. Kusa’s enthousiasme, energie en zijn drive om te willen werken hebben hem gemaakt tot chef van de afdeling Inpak en dat binnen 4 maanden!

 

Succesvolle proefplaatsing
Joseph heeft zijn plekje gevonden bij Epsan Splash & Sports BV na bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad en de inzet van een proefplaatsing.

 

Iris heeft een baan
De proefplaatsing van Iris bij Kindercentrum Quinzokids in Almere was een succes. Het resultaat? Een arbeidsovereenkomst per 1 oktober jl.

 

Mooie baan voor Marc
Met een ondersteuning vanuit Werkbedrijf Lelystad is Marc aan de slag. Hij heeft sinds september jl. een baan bij Agora Theater & Congrescentrum. Hij heeft het er goed naar zijn zin!  Mooie baan voor Marc Met een ondersteuning vanuit Werkbedrijf Lelystad is Marc aan de slag. Hij heeft sinds september jl. een baan bij Agora Theater & Congrescentrum. Hij heeft het er goed naar zijn zin! 

 

Logistiek medewerker Marfo 
Wat begon als een proefplaatsing eindigde in een baan! Met ruggensteun vanuit Werkbedrijf Lelystad en goede inzet heeft Stan dit mooie succes behaald. Via Inperson heeft hij een baan gekregen als logistiek medewerker bij Marfo. Wij wensen Stan veel succes.  

 

Romal heeft via WBL een werkervaringstraject bij de Technische Dienst gedaan.
Daarna is hij gestart met een betaalde baan bij Vilton en maakt in het productiecentrum allerlei soorten systemen voor in de bouw. Vilton laat weten dat Romal goed bij de bedrijfscultuur past: hij werkt hard, accuraat en planmatig. Kortom: een succesvolle plaatsing!  Romal heeft via WBL een werkervaringstraject bij de Technische Dienst gedaan. Daarna is hij gestart met een betaalde baan bij Vilton en maakt in het productiecentrum allerlei soorten systemen voor in de bouw. Vilton laat weten dat Romal goed bij de bedrijfscultuur past: hij werkt hard, accuraat en planmatig. Kortom: een succesvolle plaatsing!   

 

Aan de slag bij Dopak
Na een succesvolle proefplaatsing heeft Koko een baan gekregen bij Dopak als meewerkend voorman. Zowel Koko als Dopak zijn erg blij met dit resultaat

 

Wesley heeft een vaste baan
Na een succesvolle stage heeft Wesley een vaste baan gekregen bij Espol Plastics B.V.   

 

Een deeltijd baan op de boerderij
Met ruggensteun van WBL heeft Patrick een deeltijd baan op de boerderij kunnen verruilen voor een volledige baan bij Espol Plastics B.V. Hij heeft het prima naar zijn zin!   

 

Via Werkbedrijf Lelystad, drie dames werkzaam als toiletdame.
Punt Beheer, eigenaar van de Kroonpassage, plaatste een toiletvoorziening als service naar de winkeliers en hun klanten. Vanaf 8 januari verzorgt E&B Facilitair de facilitaire dienstverlening in deze toiletvoorziening. Zowel Punt Beheer als E&B gaven bij Werkbedrijf Lelystad aan ruimte te bieden aan kandidaten met een arbeidsbeperking. Via WBL zijn hier drie dames werkzaam als toiletdame.  

 

Steve krijgt baan op stage-adres
Na een succesvolle stage vanuit praktijkschool De Steiger werd Steve beloond met een fulltime contract bij Espol Plastics BV. Steve gaat elke dag met plezier naar zijn werk!  

 

Een baan in zijn favoriete bedrijfstak!
Via Werkbedrijf Lelystad heeft Morweno werkervaring opgedaan in de productie bij Concern voor Werk. Door zijn ambitie om te werken in de sport, kon Morweno vervolgens stage lopen bij Center Gym. Ook is hij een sportopleiding (fitvak A) gaan volgen. Toen er binnen Center Gym een vacature ontstond, is Morweno aangenomen als personal trainer!  

 

Een Baan voor Xavier!
Na een positieve proefperiode heeft Xavier een contract gekregen bij het MBO College Lelystad. Hij werkt op afdeling Verzuim en met succes. De uren van Xavier zijn inmiddels uitgebreid naar 32 uur.

 

Een baan voor Tjesse
Tjesse valt onder de banenafspraak. Na een succesvolle proefplaatsing heeft hij een arbeidsovereenkomst van 40u p/w aangeboden gekregen bij Kyocera Senco Netherlands B.V. Tjesse heeft een ICT opleiding en werkt in de functie van employee IT Helpdesk. Op de foto zien we Tjesse met zijn leidinggevende/ begeleider Jeroen.

 

Beloond met een parttime dienstverband
Als leerling van De Steiger begon Dylan als stagiair bij Yacht Painting Lelystad. Hij heeft zich erg goed ontwikkeld. Dit is beloond met een parttime dienstverband!

 

Tyler valt onder de Banenafspraak
Hij heeft via Werkbedrijf Lelystad werkervaring opgedaan als kantinemedewerker bij Concern voor Werk en als magazijnmedewerker bij Kringloopbedrijf het Goed. Toen er een vacature beschikbaar kwam als productiemedewerker bij Espol Plastics B.V. heeft hij hier met ondersteuning van zijn jobcoach op gesolliciteerd. Hij mocht starten met een proefplaatsing en heeft aansluitend op 05 december een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen.

 

 

Na een stage heeft Ciska een contract gekregen bij de Eetalage.
Ze leert de kneepjes van het vak in samenwerking met de bedrijfsleiding en met jobcoaching vanuit WBL.

 

Esther heeft een baan bij AH Voorhof!
Haar taken: vakken vullen en orders verzamelen n.a.v. online bestelde boodschappen.  

 

Na een stageperiode vanuit school heeft Roy een contract gekregen bij The Grow Company.
Met ondersteuning vanuit Werkbedrijf Lelystad in de vorm van jobcoaching leert hij het boerenvak bij Van Veelen Holsteins en werkt mee aan het maken van de Boerenzuivel van The Grow Company. De motiverende begeleiding die Roy van de boer en diens vrouw ontvangt, maakt dat hij met plezier naar zijn werk gaat!

 

Natalya gaat steeds meer zelfstandig te werk.
Na een goede stageperiode vanuit school bij La Place en met haar motivatie en gedrevenheid, wilde La Place graag met Natalya verder. Met ondersteuning vanuit Werkbedrijf Lelystad in de vorm van jobcoaching, heeft Natalya nu een arbeidscontract. Met goede begeleiding door zowel de bedrijfsleidster van La Place als haar jobcoach leert Natalya steeds meer en gaat zelfstandig te werk.  

 

Ook Hajé gaat voor een inclusieve arbeidsmarkt;
een groot aantal cliënten van Werkbedrijf Lelystad heeft hier een baan gekregen!  

 

Baan voor John!
Na een succesvolle stage via De Steiger is John beloond met een contract bij Daklapack. Hij heeft het enorm naar zijn zin!  

 

Van werkervaringsbaan naar toezichthouder
In het najaar van 2015 is John begonnen met een werkervaringsbaan bij ParkeerService Lelystad als leerling-toezichthouder. Hij heeft zich ontwikkeld tot een fijne en betrouwbare collega, die ook veel verstand van het vak heeft. Daarom kreeg John in september 2016 een detacheringscontract, zodat hij zijn werk bij ParkeerService kon voortzetten als volwaardig toezichthouder. Sinds april 2017 is John in dienst bij Handhaving & Toezicht B.V. en werkt hij als toezichthouder bij ParkeerService Lelystad.

 

Meteen een match! 
Dave kreeg de kans om te starten bij Ré-genesis Magnesium. Dit bleek een schot in de roos en leverde een baan als medewerker logistiek op.  

 

Succes uit de Banenafspraak
Jari valt onder de Banenafspraak en heeft na een succesvolle proefplaatsing per 20 maart een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen bij de AH in de Boswijk (Kamp) als medewerker verkoopklaar. Hij staat op de foto met bedrijfsleider Anouk Koenderman.  

 

Werkervaring mooie opstap naar baan
De proefplaatsing bij Hajé was zo succesvol, dat Yvet een arbeidsovereenkomst heeft gekregen. Voor haar start bij Hajé heeft Yvet werkervaring opgedaan in Het GOED Lunchcafé. 

 

Stage leidt tot baan!
Vanuit Praktijkschool de Steiger heeft René een stageplek aangeboden gekregen bij AxFlow DC BV. Omdat René zijn werk goed doet en een fijne collega is die goed in het team past, is hem op 3 april 2017 in het kader van de Banenafspraak een baan aangeboden als Warehouse medewerker.

 

Succes voor Coby!
Vorig jaar begon Coby bij Werkbedrijf met een werkervaringsbaan om aansluitend succesvol door te stromen naar een betaalde baan bij Espol Plastics BV.

 

 

Succes in het kader van de Banenafspraak:  
Na een succesvolle proefplaatsing is Herman uitgestroomd naar een betaalde baan bij @HOUTPLAZA. Goed gedaan!

 

 

Baan voor Sabine!
Na een succesvolle proefplaatsing bij ISG Arcus is Sabine uitgestroomd naar een betaalde baan als repromedewerker bij de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad!   

 

Een werkgever om trots op te zijn!
Maar liefst drie kandidaten zijn in een korte periode uitgestroomd bij RetourMatras B.V. Omer vanuit Entree Arbeid, Thijs en Marciano vanuit de Banenafspraak. Voor alle drie geldt dat hard werken loont.

 

Proefdag was voldoende  
Na één proefdag was het voor Remco duidelijk: ‘Dit is wel een heel leuke baan maar ook een leuke werkgever!’. Inmiddels heeft Remco een jaarcontract bij E.L.S. B.V.  

 

Dit is Ivo
Na een goed verlopen stage in de kantine van Concern voor Werk mocht Ivo proefdraaien als keukenhulp bij Hajé. Dit is zo goed verlopen, dat we Ivo kunnen feliciteren met een baan!

 

Banenafspraak
‘Voor 2026 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking’. Deze afspraak van werkgevers, werknemers en het kabinet is vastgelegd in de Wet Banenafspraak. In onze regionale arbeidsmarkt Flevoland is de doelstelling voor 2016 ten aanzien van de Banenafspraak gehaald. Werkbedrijf Lelystad heeft hieraan een bijdrage geleverd door voor 24 cliënten in 2016 een passende baan te vinden. Maar ook in 2017 maken we ons sterk voor werk voor mensen met een arbeidsbeperking. >Lees meer

 

Proefplaatsing was een succes!
Vanessa is door WBL voorgesteld bij ArsPro Pharma voor een proefplaatsing. Dit beviel wederzijds zo goed, dat Vanessa inmiddels een halfjaarcontract heeft gekregen.  

 

Een baan na proefplaatsing
Tijdens een proefplaatsing via WBL bij Praxis Lelystad heeft Desiree zich bewezen met als resultaat: een reguliere baan!

 

Werkervaring komt goed van pas in nieuwe baan
Jenkini heeft werkervaring opgedaan in de bedrijfskantine van Concern voor Werk en is aansluitend succesvol bemiddeld naar een betaalde baan bij KFC Lelystad. Hij heeft het enorm naar zijn zin! 

 

Samen aan het bouwen
Hugo en Farley hebben door bemiddeling van het Werkbedrijf een baan gekregen  bij Nijhuis Bouw. Nijhuis Bouw heeft de opdracht gekregen de Multi Functionele Accommodatie in de Warande te bouwen. Vanuit hun maatschappelijk verantwoordelijkheid geven zij graag Hugo en Farley de kans om terug te keren in het arbeidsproces

 

100e plaatsing van 2016 bij Nedfilter
Nedfilter werd op 4 oktober jl. verrast met een prachtige taart van directeur Onno Vermooten van Werkbedrijf Lelystad. Dit om de 100e plaatsing van een kandidaat via het Werkbedrijf te vieren. In de persoon van een zeer gemotiveerde servicemonteur Timothy bij Nedfilter.

 

Karin kon snel aan de slag bij Wallebroek Benelux BV
Dankzij de snelle matching van Werkbedrijf Lelystad heeft Karin een baan gevonden bij Wallebroek Benelux BV, specialist op het gebied van exclusief hang- en sluitwerk

 

Ria kreeg de kans en pakte die met beide handen aan.
De horeca sprak Ria aan, maar ze had geen ervaring in deze richting. Ze kreeg de kans om werkervaring op te doen bij lunchcafé Het GOED. Met bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad heeft ze nu een vaste baan bij Hajé Shops, Hotels & Restaurants.

 

Bionda kreeg een baan bij Van Campen Industries 
Na vele jaren in Zuid Afrika gewoond te hebben is Bionda teruggekeerd naar Nederland. Het was niet gemakkelijk om op de Nederlandse arbeidsmarkt weer aan de slag te gaan. Via een werkervaringstraject en bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad heeft Bionda nu een baan gekregen bij Van Campen Industries. 

 

Een regulier dienstverband voor Ralph 
Ralph heeft werkervaring opgedaan in de Kwekerij van Concern voor Werk. Hier bleek hij een betrouwbare medewerker te zijn. Hij  is vanuit Werkbedrijf Lelystad voorgesteld bij Delibugs waar hij gestart is op een proefplaatsing. Deze proefplaatsing is succesvol verlopen en heeft geleid tot een regulier dienstverband voor Ralph. 

 

Proefplaatsing van een week was voldoende  
Faron is via Werkbedrijf Lelystad begeleid naar een werkplek bij Schadecentrum De Jong B.V. Na een proefplaatsing van 1 week heeft Faron een halfjaarcontract ontvangen. Geweldig, dat Schadecentrum De Jong B.V. deze kandidaat die valt onder de Banenafspraak een arbeidsplaats aanbiedt.  

 

Taib kreeg een regulier dienstverband
Taib is tijdens zijn traject ingezet bij de Buurtvoorlichters en tevens gestart met taallessen bij het ROC. Vanuit het project Buurtvoorlichters is hij voor een proefplaatsing gestart bij Delibugs. Deze plaatsing verliep zo goed dat deze inmiddels omgezet is in een regulier dienstverband. Wij wensen Taib veel succes

 

Patrick heeft een plekje gevonden in het kader van de Banenafspraak!
Dankzij bemiddeling van het Werkbedrijf heeft Patrick een plekje gevonden in het kader van de Banenafspraak bij Van Wijk in Lelystad. Wij wensen hem veel succes!

   

Soms is een kans genoeg!
Met ondersteuning van Werkbedrijf Lelystad en dankzij hun geweldige inzet zijn Giovanni en Danny per 1 april de trotse werknemers van Holland Composites! 

   

Sander is gestart bij Doors & Floors.
Dit bedrijf is gespecialiseerd in de volledige afwerking van uw woning, kantoor of winkel. Het assortiment bestaat uit o.a. uit: maatwerk binnen- en buitendeuren, diverse soorten vloeren zoals hout, pvc en laminaat en gekwalificeerd hang-& sluitwerk.

   

Bemiddeling Werkbedrijf Lelystad leidt tot match
Door bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad heeft Marcella een baan in de schoonmaak gekregen bij Eresde. Inmiddels heeft ze zich opgewerkt tot voorvrouw.  

   

Wens is uitgekomen
Alicia wil graag een opleiding volgen en daarna een mooie passende baan zoeken. Ze krijgt in augustus 2013 de kans om werkervaring op te doen bij VVNL (Stichting Voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Lelystad). Begin 2014 start ze op een werkervaringsplek als maatschappelijk werker. Alicia mag van VVNL diverse trainingen en cursussen volgen. Uiteindelijk wordt haar inzet beloond met een MBO opleiding niveau 4 sociaal maatschappelijke dienstverlener, gevolgd door een opleiding HBO psychologie. Deze wordt bekostigd door Welzijn Lelystad met een bijdrage van gemeente Lelystad. Daarnaast; heeft Alicia per 1 oktober 2015 een dienstverband gekregen.

   

Proefproject  
Een maand geleden is een proefproject gestart bij Daklapack: een productielijn voor alleenstaande vaders en moeders. Begin februari mochten we vieren dat 8 deelnemers aan het project een baan hebben gekregen. Complimenten aan de inzet van de deelnemers. Daklapack, bedankt voor de bereidheid om werkplekken aan te bieden met werktijden, passend bij zorgtaken van de alleenstaande ouder.

    

 

Goede inzet wordt beloond met contract Begin 2015 is Lisette gestart in een werkervaringsplek bij Montapak. Weliswaar ander werk dan Lisette wenste, maar ze wilde alles aanpakken om z.s.m. weer aan het werk te gaan. In eerste instantie had ze er zelfs nog een schoonmaakbaan naast. Lisette viel al snel op bij Montapak; een harde werker waar je op kunt bouwen. Gezien de goede ervaringen met Lisette binnen het productiewerk is zij als een van de eerste voorgedragen bij het Delibugs door Werkbedrijf Lelystad. Na een korte proefperiode volgde de beloning voor haar goede inzet: een contract van 6 maanden met de intentie deze te verlengen met 6 maanden.  

    

 

Gea heeft deelgenomen aan een traject bij Werkbedrijf Lelystad.
Na werkervaring te hebben opgedaan bij de Buurtvoorlichters en Zeeman wilde ze graag doorstromen naar een betaalde baan. Via haar netwerk heeft ze gesolliciteerd in de zorg. Daar is Gea per 23-12 een arbeidscontract  aangeboden in de functie van  WMO hulp.  

    

 

Werkstage is mooie opstap naar een baan
Om werkervaring op te doen is Mindy gestart bij de Buurtvoorlichters. In het begin wat verlegen, bloeide ze op tot een zelfstandige, enthousiaste persoonlijkheid en een fijne collega. Toen ze de mogelijkheid kreeg om een werkstage te doen bij Micronic greep ze deze kans met beide handen aan. Door haar enthousiaste inzet heeft ze nu een baan voor 40 uur in de week!

 

 

Eelco gestart als verkeersregelaar 
Samen met BSP Indoor zal Werkbedrijf Lelystad een opleiding tot verkeersregelaar organiseren in januari. De werkcoach dacht meteen aan Eelco om hieraan te gaan deelnemen. Na een succesvol kennismakingsgesprek mocht Eelco alvast beginnen als verkeersregelaar bij een van de bouwprojecten in Lelystad. Hij heeft een contract gekregen voor de duur van dit project en heeft veel zin in de opleiding.

 

 

Danny greep zijn kans
Tijdens het intakegesprek bij Werkbedrijf Lelystad viel Danny op door zijn positieve instelling en gemotiveerde houding; vastberaden om aan de slag te gaan. Voor de vacature chauffeur/magazijnmedewerker bij Flevobird Logistiek b.v. leek Danny op papier de beste kandidaat. Hij moest zich nog wel bewijzen. Danny was blij verrast dat hem zo snel een baan, een nieuwe kans in het vooruitzicht werd gesteld en greep het aanbod met beide handen aan. In de overeengekomen proefperiode heeft hij alle verwachtingen overtroffen. Danny heeft bewezen een betrouwbare, gemotiveerde, harde werker te zijn. Deze inspanningen zijn beloond met een arbeidsovereenkomst.

 

 

Een baan én afstuderen: twee vliegen in één klap
Johannes volgt een opleiding HTS civiele techniek. Via het Werkbedrijf is hij voorgesteld bij Gebr. Van der Lee en hier krijgt hij de kans om zijn kwaliteiten te tonen gedurende een proefplaatsing.  Johannes grijpt deze kans met beide handen aan. De proefplaatsing verloopt zo goed dat Gebr. Van der Lee hem inmiddels een  contract heeft aangeboden. Johannes werkt nu als ondersteuner van het Tender Team en behandelt technische vraagstukken. Daarnaast kan hij ook afstuderen bij Gebr. Van der Lee.

 

 

Rob maakt van zijn hobby zijn werk
Rob heeft zich ontzettend positief laten zien op zijn werkervaringsbaan bij de ParkeerService. Harde werker, collegiaal en klantvriendelijk zijn een aantal van de kwaliteiten van Rob. Dus toen er een vacature vrij kwam bij Flevobird, heeft zijn werkcoach hem meteen aangemeld als potentiële kandidaat. Na een positief afgeronde proeftijd, heeft Rob nu een contract gekregen voor minimaal 32 uur voor 7 maanden. Bij Flevobird kan hij zijn grote hobby, autorijden, uitvoeren als zijn werk en hier is hij heel blij mee.  

 

 

Thijs heeft per 28 oktober een betaalde baan
Thijs heeft deelgenomen aan een Werkervaringsbaan bij het Werkbedrijf. Hij was bij de gemeente Lelystad geplaatst in een administratieve functie, maar helaas was hier geen mogelijkheid om Thijs een betaalde baan aan te bieden. Toen er een vacature bij Karmac beschikbaar kwam en Thijs hiervoor werd benaderd reageerde hij meteen enthousiast. Na een positief verlopen proefplaatsing van een maand is een Thijs per 28 oktober een betaalde baan voor 36u per week geboden. Thijs is werkzaam als algemeen medewerker. Bij Karmac houdt men zich onder meer bezig met het digitaliseren van documenten.

 

 

Mooie kans voor Dan!  
Het lukte Dan enige tijd niet om zelfstandig aan het werk te komen. Bij Partners van Werkbedrijf Lelystad, namelijk: Marfo en In Person heeft hij een kans gekregen om aan de slag te gaan! Hierdoor is Dan niet langer afhankelijk van een uitkering.  

 

 

Aan de slag in een bouwmarkt  
Werken in een bouwmarkt vraagt specifieke kennis, zo ondervond Brigitte. Het was hard werken om dit eigen te maken, ondanks haar verkoopervaring. Medewerkers van Praxis hebben haar hierbij gecoacht. Ook waren er regelmatig gesprekken met de werkcoach van Werkbedrijf Lelystad. Omdat Brigitte wordt ervaren als een vriendelijke, betrouwbare collega is haar inzet beloond met een arbeidsovereenkomst voor minimaal 10 u per week.

 

 

Door motivatie en inzet nu een contract!  
Deze vier toppers, Anneke, Malik, Stephan, Solange zijn bij Daklapack gestart in een werkervaringsbaan. Gedurende deze periode hebben zij door hun motivatie en inzet, Daklapack overtuigd om hen een contract te geven. Ze werker en met veel plezier en zijn trots om deel uit te maken van het Daklapack team!

 

 

Aan de slag als medewerker voedingsbereider
Jacky is een alleenstaande moeder. Ze heeft een traject Tegenprestatie doorlopen. Met ondersteuning van het werkbedrijf is ze begonnen bij Hajé Restaurants als medewerker voedingsbereider. We wensen haar veel succes.

 

 

Goede ervaringen  
Protector heeft goede ervaringen met Werkbedrijf Lelystad als het gaat om het invullen van vacatures. Onlangs werd Scady hier voorgesteld en na een succesvolle proefplaatsing in dienst genomen. Hij is werkzaam als constructiebankwerker. Volgens zijn leidinggevende komt hij elke dag met een grote glimlach op zijn werk!  

 

 

Doel bereikt via een omweg
Willem is een gemotiveerde man die veel solliciteert maar elke keer zonder resultaat. Hij heeft zelf geïnvesteerd in het behalen van zijn taxi pas en zou graag in deze richting aan het werk willen. Helaas zijn er op dat moment geen mogelijkheden in deze richting. Omdat Willem ook handig blijkt te zijn wordt hij eerst ingezet als fietsmonteur bij Concern voor Werk en later bij de Kluswinkel als klussenman. Omdat het taxiwerk blijft lonken wordt hij door het Werkbedrijf voorgesteld bij taxibedrijf Van Slooten. Aanstaande maandag gaat Willem dan ook beginnen als chauffeur schoolvervoer. Wij wensen hem veel succes. 

 

 

De aanhouder wint
Bianca is al langere tijd uit het arbeidsproces. Ze solliciteert veel maar zonder resultaat tot ze in contact komt met Postmasters Lelystad. Postmasters Lelystad biedt haar een kans in de vorm van een jaarcontract. Bianca straalt en ziet de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet.

 

 

Raymon heeft een baan aangeboden gekregen
Hij was al langere tijd werkloos. Hij was op zoek naar werk in het magazijn. Via Werkbedrijf Lelystad is hij aan de slag gegaan bij Het GOED in een werkervaringsbaan. Het GOED is zo tevreden over hem, dat Raymon een baan aangeboden heeft gekregen.

 

 

Een nieuwe kans
Richard had een eigen bedrijf, maar door omstandigheden kwam hij zonder werk te zitten. Door zijn enorm positieve instelling en enthousiasme, krijgt hij nu de kans om als medewerker verkoop binnendienst te starten bij Fisher Farma in Lelystad.  

 

 

Vertrouwen krijgen en het waar maken
Tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat Harold ontzettend gemotiveerd was om aan het werk te gaan. Zijn werkcoach had het volste vertrouwen in hem en bemiddelde hem naar Marfo. Na een proefperiode van een maand was ook Marfo overtuigd. Het resultaat: een contract bij Marfo! Ook heeft hij zijn heftruckcertificaat mogen behalen. Harold zegt blij te zijn met de hulp en het vertrouwen die hij van het Werkbedrijf Lelystad en Marfo heeft gekregen. Maar uiteindelijk heeft hij het zelf gedaan, de kans gekregen en met beide handen gepakt!  

 

 
De handen uit de mouwen steken werkt!
Dirk is gewend om met zijn handen te werken. Vanuit Flevodrome waar hij timmeren heeft geleerd is hij door het werkbedrijf gedurende zijn traject ingezet bij de Bataviawerf en de technische dienst van Concern voor Werk. Dirk valt op vanwege zijn aanpakkersmentaliteit en leergierigheid. Hij wordt door Werkbedrijf Lelystad voorgesteld bij Pistoor klus/bestratingsbedrijf waar hij een contract aangeboden krijgt en meehelpt bij het aanleggen en bestraten van tuinen en het plaatsen van schuttingen.  
   
Tycho en Seth hebben een werkervaringsplek gekregen bij Krinkels.
Zij zijn via een uitzendcontract aan de slag gegaan bij Krinkels groenvoorziening. Zij zijn ingezet op het project Groen Doen van de gemeente Lelystad.  Met deze werkervaringsplek hebben zij perspectief op een vast contract. Op 18 mei jl. zijn ze gestart.   
   

Werkervaringsplek als opstap naar betaalde baan.
Andreas heeft voornamelijk  als timmerman gewerkt. Hij wordt door het werkbedrijf ingezet op een werkervaringsplek bij de Kluswinkel waar hij zich zeer op zijn plek voelt. Al snel daarop vindt hij een betaalde baan bij Duoflex waar hij begint als vloerenlegger.   

 

 

Khadija is niet meer afhankelijk van de bijstand.
Khadija heeft een Taalbaan gevolgd. Zij viel op door haar gemotiveerde houding. Ze heeft ook met veel succes haar traject afgesloten. Na de Taalbaan is ze begonnen bij de schoonmaak van Concern voor Werk binnen een werkervaringsbaan. Hier presteert ze zo goed dat zij per 1 mei een baan aangeboden heeft gekregen. Khadija is niet meer afhankelijk van de bijstand.

 

 

De opleiding is er, maar nu nog een baan…
Helaas komt Donna niet in aanmerking voor de wettelijke studiefinanciering. Werkbedrijf Lelystad stelt haar in de gelegenheid een BBL opleiding te volgen. Donna is geplaatst bij het Ondernemersplein van de gemeente Lelystad. Daar werkt ze als gastvrouw, telefoniste/receptioniste voor 3 dagen per week. Daarnaast gaat zij 1 dag per week naar school en volgt de opleiding telefoniste/receptioniste. Bij het Ondernemersplein is men heel tevreden over Donna, maar zij kunnen haar geen baan bieden, vandaar dat zij op zoek is naar een werkgever die ook in haar toekomst wil investeren!  

 

Door zijn positieve kijk en aanpakken wist Alexander zich te onderscheiden
Thuis zitten is niks voor Alexander, dus toen hij via het Werkbedrijf bij de Buurtvoorlichters een werkervaringsbaan kreeg, begon hij vol enthousiasme. Door zijn positieve kijk en aanpakken wist hij zich te onderscheiden en heeft hij met begeleiding van het Werkbedrijf Lelystad vanaf 15 april een betaalde baan. Hij start dan bij de gemeente Lelystad in het team VTO (Veiligheid, Toezicht en Ondersteuning). Zijn taak is dan het controleren van de gasleidingen van woningen binnen de gemeente Lelystad.

 

Een mooie opstap naar een baan
Voor mensen met een bijstandsuitkering kan een opleiding en praktijkervaring een mooie opstap vormen naar een baan. Zo selecteert de gemeente Lelystad diverse bijstandsgerechtigden met een HBO-achtergrond voor een opleiding Klantmanager. Na een 6-weekse opleiding volgt een stage bij de gemeente Lelystad onder leiding van een kwaliteitsmedewerker/jurist. De kandidaat wordt op alle fases ingezet behorend bij de functie klantmanager. Cliënten worden in de gelegenheid gesteld werkervaring op te doen gedurende een periode van twee jaar. Deze aanpak van de gemeente Lelystad is succesvol: de kandidaten van vorig jaar zijn inmiddels allemaal uitgestroomd. En de rol van Werkbedrijf Lelystad? De werkcoaches verzorgen de selectie en de begeleiding van de kandidaten.    

 

Een baan voor Trevor
Na een moeilijke tijd is Trevor in de bijstand terecht gekomen. Via het Werkbedrijf Lelystad heeft hij vervolgens enkele trajecten doorlopen. Deze periode heeft een positieve wending aan zijn leven gegeven. Zo kreeg hij een werkervaringsbaan aangeboden op de Bataviawerf; hier voelde Trevor zich als een vis in het water. Met begeleiding van Werkbedrijf Lelystad heeft Trevor inmiddels een betaalde baan. Sinds 23 maart jl. hij werkzaam bij de gemeente Lelystad binnen het Team VTO (Veiligheid, Toezicht en Ondersteuning). Zijn taak is het controleren van de gasleidingen van woningen binnen de gemeente Lelystad.

 

Een ruggensteuntje van Werkbedrijf Lelystad was voldoende…
Helaas was zijn emigratie anders uitgepakt dan gehoopt. Daardoor was Paul werkzoekend en was zijn CV niet sluitend. Via Werkbedrijf Lelystad mocht hij werkervaring opdoen. Bij ArsPro Pharma was een medewerker uitgevallen op de (financiële) administratie. Deze spilfunctie moest zo snel mogelijk opgevuld worden dus werd Werkbedrijf Lelystad ingeschakeld. Nog dezelfde dag kon Paul op bezoek komen en een dag later starten! Paul heeft zich inmiddels onmisbaar gemaakt en heeft inmiddels een jaarcontract bij ArsPro Pharma, producent van voedingssupplementen.

 

Safuan heeft zijn HBO-studie bedrijfseconomie voltooid.
In 3 maanden heeft hij ca. 60 sollicitaties verstuurd, maar zonder resultaat. Safuan werd aangemeld voor een opleiding junior klantmanager. Hij deed werkervaring op als flexwerker bij gemeente Lelystad. Dankzij deze werkervaring en opleiding wordt zijn positie op de arbeidsmarkt versterkt. Inmiddels werkt Safuan als klantmanager bij de gemeente Beverwijk via een detacheringsbureau.

 

Van re-integratietraject naar spin in het web
Jan heeft jarenlange werkervaring als ondernemer. Zijn leeftijd (58 jaar) was een belemmering bij het vinden van een baan. Daarom heeft de gemeente Lelystad hem aangemeld voor een re-integratietraject. Via het Werkbedrijf Lelystad ging Jan aan de slag op de Bataviawerf als gastheer. Met zijn ondernemende geest ontwikkelde hij zich als drijvende kracht binnen de Bataviawerf. Inmiddels heeft Jan een baan als Coördinator evenementen.   

 

Bijzonder werk voor de creatieve Rebecca
Rebecca heeft een opleiding ruimtelijke vormgeving en binnenhuisarchitectuur gevolgd. Ze heeft werkervaring opgedaan in het ontwerpen en maken van rekwisieten voor films en theater. Ze krijgt de kans om werkervaring op te doen bij Witchworld. Dit bedrijf kan de hulp van de creatieve Rebecca goed gebruiken. De samenwerking bevalt erg goed. Rebecca is inmiddels als zzp’er aan de slag bij Witchworld met ondersteuning van het Zelfstandigenloket Flevoland.

 

Het jaar 2015 is goed begonnen voor Nedin!
Door bemiddeling van Werkbedrijf Lelystad kreeg Nedin, na het succesvol doorlopen van een werkervaringsbaan, een jaarcontract bij Marfo in de functie van magazijnmedewerker.

 

Via de Bataviawerf naar Zwaan Sails.
Wesley: een rustige vriendelijke jongeman. Tijdens zijn traject belandde hij op de Bataviawerf. Hier ontdekte hij, dat hij het liefst werkt met zijn handen. Werkbedrijf Lelystad heeft hem vervolgens voorgesteld bij Zwaan Sails. Bij dit bedrijf kreeg Wesley de kans een vak leren: het repareren van zeilen. Dat ging hem goed af. Zo goed, dat zijn inzet wordt beloond met een jaarcontract!  

 

Soms moet je gewoon de kans krijgen om te laten zien wat je kunt.
Brayen heeft de laatste jaren allerlei banen aangepakt via uitzendbureaus, maar duurzaam werk vinden lukte niet. Gezien zijn technische werkervaring ging Brayen in het kader van een werkervaringsbaan aan de slag bij de technische dienst. Hij viel op door zijn motivatie en aanpakkersmentaliteit. Voldoende reden voor Werkbedrijf Lelystad om hem voor te stellen bij Werkcon, waar hij na een korte werkstage een jaarcontract heeft gekregen.

 

Desiree greep kans met beide handen aan!
Ze was werkzoekend en had daarnaast een vervoersprobleem. Werkbedrijf Lelystad regelde een werkervaringsplek bij Zeeman en zorgde voor een fiets. Die kans liet ze niet voorbij gaan. Onlangs heeft Zeeman Desiree een reguliere baan aangeboden!

 

Na jaren werken via uitzendbureaus nu zicht op duurzaam werk!
De laatste jaren heeft Brian voornamelijk via uitzendbureaus gewerkt als productiemedewerker, magazijnmedewerker en schoonmaker. Vervolgens was hij enige tijd werkzoekend. In mei 2014 ging hij aan de slag in een werkervaringstraject bij het project Groen Doen van de gemeente Lelystad. Door de begeleiding van zijn voorman bij Groen Doen en werkcoach Piet Boekema van Werkbedrijf Lelystad vond Brian een baan in het magazijn bij Marfo via het interne uitzendbureau In Person. Beide partijen trekken samen op wat resulteerde in een halfjaar contract voor Brian met zicht op duurzaam werk!

 

Werkervaring + stage = jaarcontract voor Jaap
Jarenlang was hij huisman, waardoor hij niet kon werken. Daarna deed Jaap er alles aan om in zijn levensonderhoud te voorzien: parttime werk, 2 folderwijken en een krantenwijk maar dat was niet voldoende. Jaap had met name werkervaring als monteur. Reden voor Werkbedrijf Lelystad om hem voor te stellen bij Werkcom. Jaap kreeg de kans er werkervaring op te doen via werkstage. Dit ging zo goed, dat Jaap een jaarcontract heeft gekregen van Werkcom en hij kan stoppen met zijn parttime banen.  

 

Erik is niet een haantje de voorste.
Allereerst is hij geplaatst op een interne werkervaringsplek bij de Kwekerij van Concern voor Werk in Emmeloord. Hier laat hij zien een betrouwbare en loyale werknemer te zijn. De volgende stap is een proefplaatsing bij Marfo. Dit gaat zo goed, dat Marfo besluit om hem in dienst te nemen.

 

Aan de slag in de schoonmaak
Een werkstage heeft Danny, Chantal en  Angéla een baan opgeleverd in de schoonmaak! Een mooi resultaat van hun inzet.

 

Werkervaringsbaan leidt tot nieuwe baan!
Hans (58) heeft in 2013 de opleiding tot klantmanager gevolgd. Met de kennis die hij hiermee heeft opgedaan is hij bij de gemeente Lelystad op de afdeling Werk, Inkomen en Zorg gestart in een werkervaringsbaan als frontoffice medewerker aan de balie. Hans had het hier naar zijn zin en leerde hier enorm veel. Per 1 oktober 2014 heeft Hans een nieuwe baan als administratief medewerker bij de gemeente. Werkbedrijf Lelystad wenst Hans veel succes toe in zijn nieuwe baan bij de gemeente Lelystad. 

 

Een werkervaringsbaan was een mooie opstap naar persoonlijke groei
In 2013 is Jozina gestart met een werkervaringsbaan. Ze is gestart in de kantine en al vrij snel doorgeplaatst naar lunchcafé Het GOED. Gedurende het traject werd stapsgewijs haar takenpakket steeds verder uitgebreid. Ze groeide uit tot een zekerheid van het lunchcafé en had zelfs de leiding bij afwezigheid van de bedrijfsleidster. Jozina werd voorgesteld bij de Eetalage waar ze de kans kreeg haar opgedane werkervaring verder uit te breiden. Dit verliep zo succesvol dat Jozina inmiddels een half jaar contract heeft gekregen.    

 

Aan het werk als gastvrouw bij KFC lelystad
Felicity heeft via praktijkschool de Steiger haar schoonmaakcertificaten behaald.  Een van haar hobby’s  is onder andere bakken. Nu heeft zij na een werkstage bij het lunchcafe van het Werkbedrijf Lelystad een leuke werkplek als gastvrouw/ schoonmaak gevonden bij KFC lelystad.   

 

Aan de slag als exportmedewerker
Antonio Francisco heeft in zijn vaderland Portugal een opleiding gevolgd voor Business Administration. Vanaf zijn 25e is hij gaan stotteren. Antonio is echter strijdvaardig en wilde werk op zijn opleidingsniveau. Via een werkervaringsplek bij de gemeente Lelystad heeft hij inmiddels een betaalde baan bij Imres BV Lelystad als exportmedewerker (Portugees). Antonio is dankbaar dat hem deze kans wordt geboden.  

 

Doorgestroomd naar opleiding meubelmaker

Werkbedrijf Lelystad begeleidt een aantal jongeren bij leer-, werk- & trainingscentrum Flevodrome. Timothy heeft hier een traject doorlopen op de afdeling houtbewerking. Hij is nu doorgestroomd naar het HMC (Hout- en Meubileringscollege) Amsterdam voor de opleiding meubelmaker niveau 2, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Timothy heeft nu studiefinanciering en kan daarmee in zijn eigen levensonderhoud voorzien.    

 

Dennis kreeg een werkervaringsbaan bij Auto Service Flevoland
Dennis (24 jaar) werd in februari 2014 aangemeld voor een re-integratietraject bij Werkbedrijf Lelystad. Hij kreeg een werkervaringsbaan bij Auto Service Flevoland als assistent automonteur. Een prachtige kans voor Dennis, die ervan droomde om automonteur te worden. Hij heeft zich voor 100% ingezet tijdens zijn werkervaringsperiode, en dit werd beloond. Per 1 september 2014 heeft hij zijn eerste arbeidsovereenkomst ondertekend. Een moment om trots op te zijn!  

 

Ray heeft een contract voor een half jaar

Ray is per 1 september jl. bij Robert de Vries tweewielers aan het werk is gegaan op basis van een half jaar contract in de functie van assistent scooter monteur. Na wat omzwervingen heeft hij ontdekt dat sleutelen echt zijn ding en zit hij hier op zijn plek.    

 

Aan de slag bij Marfo
Precy is geplaatst als productie medewerker bij Marfo. Daar heeft ze in het verleden ook al eens op uitzendbasis gewerkt. Dankzij de bemiddelling van Werkbedrijf Lelystad heeft ze op 1 juni 2014 een jaarcontract gekregen.      

 

Radha kreeg een contract bij Micronic
Radha is vanuit een traject werkervaringsbaan eerst ingezet op een interne werkervaringsplek bij Koopman International. Hier deed ze het zo goed dat het Werkbedrijf haar heeft voorgedragen bij Micronic. Ook hier heeft ze zich de werkzaamheden snel eigen gemaakt. Micronic was zo tevreden dat Radha begin juli 2014 een contract werd aangeboden.
     

Als tapas kok aan de slag
David, volgt sinds 1 maart 2014 een re-integratietraject bij Werkbedrijf Lelystad. David had veel horeca ervaring maar is een lange periode uit het vakgebied geweest. Nu heeft hij een nieuwe kans gekregen bij Las Tapas om als kok zijn geliefde vak weer op te pakken.

 

Een havenmeester in opleiding
Miguel mocht op detacheringbasis aan de slag bij Bataviahaven/Batavia Sailing Center. Ook volgde hij daarbij een opleiding tot havenmeester en haalde hij Vaarbewijs 1 en 2. Hij was zelf een enthousiaste student tijdens praktijk lessen van collega’s en op zijn beurt gaf Miguel weer inspirerende begeleiding aan stagiairs van de Praktijkschool. Zijn voortvarende instelling levert hem nu een baan op! Per 1 juli is Miguel ‘Algemeen medewerker havendienst’. Een bekroning op een intensief en mooi traject!
 
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x