A A A
Maakt werk van arbeid
     

Subsidie voor werkgevers

U zoekt gemotiveerde werknemers?
Werkbedrijf Lelystad is er voor u! Tijdelijk extra handjes nodig voor een project dat omvangrijker is dan gedacht? Of zoekt u naar een meer structurele versterking van uw bedrijf? Wanneer u zich realiseert dat het tijd wordt voor extra man/vrouwkracht, denk dan eens aan Werkbedrijf Lelystad. Wij zijn een organisatie die zich sterk maakt voor een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen meedoen. In ons bestand staan stadsgenoten -inwoners uit Lelystad en omgeving- met een uitkering, die zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te gaan. Een potentieel aan uitstekende werknemers waarmee we u graag laten kennismaken.  

U kunt als werkgever aanspraak maken op 2 soorten loonkostensubsidie

1. Werkgeversbijdrage Loonkosten
Bent u van plan om iemand met een uitkering of een (niet uitkeringsgerechtigde) werkloze jongere een plek in uw organisatie te bieden, dan komt u in aanmerking voor een werkgeversbijdrage loonkosten. Voor werknemers die 1 dag in de week een beroepsopleiding volgen in het kader van een BBL-traject, kunt u ook gedurende het tweede jaar subsidie ontvangen. Het doel van de subsidie is werkgevers te stimuleren om onze mensen een contract van minimaal 1 jaar aan te bieden. Daarbij heeft u de intentie om bij goed functioneren het contract te verlengen of om te zetten in een vast dienstverband. 
Lees verder> Werkgeversbijdrage Loonkosten Lelystad 2018

2. Loonkostensubsidie in kader van de banenafspraak
Het sociaal akkoord

Werkgevers in Nederland hebben afgesproken dat zij over tien jaar 125.000 banen hebben voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de Banenafspraak. Deze afspraak staat in het Sociaal Akkoord van werkgevers, werknemers en het kabinet. Nederland vindt dat iedereen mee moet kunnen doen aan de samenleving. En als daar extra ondersteuning bij nodig is, dan geven we die. 

Premiekorting voor werkgevers
Neemt u of houdt u een arbeidsgehandicapte of een oudere werknemer in dienst? Dan krijgt u tijdelijk korting op de WIA/WAO- en WW-premie. Neemt u een werknemer aan uit de doelgroep van de banenafspraak en kan hij niet zelfstandig het minimumloon verdienen? U kunt premiekorting en loonkostensubsidie combineren. Per 1 januari 2017 kunt u gebruik maken van het lage-inkomensvoordeel (LIV). Hiermee kunt u werknemers met een inkomen tot 125% van het minimumloon in dienst nemen en houden.

Het is goed voor uw bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokken; het maakt onderdeel uit van veel missies van bedrijven. De maatschappij verlangt van bedrijven dat ze investeren in hun omgeving en iets betekenen voor een ander. Daar past bij dat u uw bedrijf open stelt voor wie minder makkelijk een baan kan vinden. Kortom, een baan creëren voor iemand met een arbeidsbeperking is goed voor uw bedrijf, voor uw imago en voor uw personeelsbestand. 

Het financieel risico is beperkt
Stelt u uw bedrijf open? Dan betaalt u alleen voor het werk dat iemand met een arbeidsbeperking kan verzetten. Ook zijn er andere financiële tegemoetkomingen. Zo blijft uw risico beperkt.
>> Lees verder.
>> Subsidieaanvraag loonkosten participatiewet

Een duurzame participatie
Ons doel is om een goede match te maken tussen werkgevers en werkzoekenden. Hiervoor adviseren en ontzorgen wij de werkgevers en begeleiden en stimuleren wij de werkzoekenden. Samen met u willen we bouwen aan een goed draaiende lokale/regionale economie en een sociale samenleving waarin iedereen kan meedoen. Doe met ons mee en bel voor een afspraak

> Werkgeversbijdrage Loonkosten     
> Aanvraag werkgeversbijdrage loonkosten    
> Mutatie werkgeversbijdrage loonkosten 

> Subsidieaanvraag loonkosten participatiewet

 

Belangstelling?
Neem contact op met:                
> Contactformulier

     

Ronald van Hattem                     
accountmanager:
Mobiel 06-46 28 14 24
rvh@werkbedrijflelystad.nl
Jan Mulder
commercieel manager
Mobiel 06-55 83 25 82 
jmu@werkbedrijflelystad.nl
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x