Van sociaal isolement naar nieuwe sociale contacten als een gezonde stap richting werk 

Werkbedrijf Lelystad heeft vol trots het project  “Fit naar Werk”, in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad gelanceerd. Het programma startte op 2 april en loopt vier maanden lang. 

Fit naar Werk is een holistisch programma. Het is een kans voor werkzoekenden om een gezonde levensstijl te omarmen, nieuwe sociale contacten te leggen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Door regelmatig te bewegen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen ervaren deelnemers een positieve verandering in hun dagelijks leven. 

Elke dinsdag en vrijdag komen deelnemers samen voor een drie uur durend programma, gevuld met diverse sportactiviteiten en professionele begeleiding. Een vitaliteitscoach en een voedingscoach staan klaar om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. 

De kracht van beweging en sociale verbinding 

Onder begeleiding van professionele coaches, waaronder ook een vitaliteitscoach en voedingscoach, nemen de deelnemers deel aan diverse sport- en bewegingsactiviteiten.  

Van groepsfitness tot wandelingen in de natuur, er is voor ieder wat wils. Deze activiteiten helpen niet alleen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, maar ook bij het opbouwen van een dagelijkse routine en het versterken van de mentale weerbaarheid.  

Werkgeversbezoeken 

Als onderdeel van het programma zijn er diverse uitjes georganiseerd naar verschillende werkgevers. Deze bezoeken bieden deelnemers inzicht in mogelijke werkplekken en stellen hen in staat om direct in contact te komen met potentiële werkgevers. Dit vergroot niet alleen hun netwerk maar ook hun kans op een passende baan. 

Fit naar Werk legt ook veel nadruk op het doorbreken van het sociaal isolement. Het resultaat daarvan is direct zichtbaar want naast samenwerken zien we dat de deelnemers elkaar ook echt ondersteunen. Ze zijn een netwerk van gelijkgestemden geworden die elkaar motiveren,inspireren en ondersteunen waar nodig. 

Samen sterk 

De saamhorigheid binnen de groep is groot. Alle 14 deelnemers zijn lid geworden van een sportvereniging en stimuleren elkaar positief. Een mooi voorbeeld van de onderlinge steun is de verhuizing van een van de deelnemers, die gezamenlijk werd georganiseerd. De groep heeft niet alleen geholpen met verhuizen, maar ook spullen gedoneerd die de deelnemer nog niet had. 

Richting werk

De impact van Fit naar Werk is al zichtbaar. Veel deelnemers hebben positieve veranderingen doorgemaakt. Van meer zelfvertrouwen tot verbeterde fysieke conditie en een hernieuwde motivatie om werk te zoeken 

Doe mee met Fit naar Werk en ontdek hoe beweging en sociale verbinding je kunnen helpen om je doelen te bereiken. Samen maken we de weg naar werk een stuk fitter en leuker! 

**Meer weten?** Neem contact op met Werkbedrijf Lelystad voor meer informatie over het project en hoe je kunt deelnemen. 

Ga naar de inhoud