Een succesvolle Banenbeurs in Lelystad: Inspiratie voor 2025

Op zaterdag 1 juni 2024 transformeerde het stadhuis van Lelystad in de grootste banenbeurs van Flevoland! Dit evenement, georganiseerd door Werkbedrijf Lelystad, WerkgeversServicepunt (WSP) Flevoland en het UWV, bood werkgevers en werkzoekenden een unieke kans om elkaar te ontmoeten. Het doel was om waardevolle matches tussen werkgevers en kandidaten te realiseren, en dat doel werd met succes bereikt. 

Maar liefst 86 werkgevers presenteerden zich aan ruim 1300 bezoekers. De vacatures varieerden van praktisch tot hbo-niveau en boden werk van 4 tot 38 uur per week. Een speciaal vacatureboekje gaf bezoekers een overzicht van de aanwezige werkgevers en hun openstaande functies, waardoor ze gericht op zoek konden gaan naar passende banen. 

Het succes van de dag werd benadrukt door de vele positieve resultaten. De deelnemende bedrijven verzamelden gemiddeld 20 CV’s en er werden meer dan 300 vervolggesprekken ingepland. Dit illustreert het grote aantal waardevolle contacten dat tijdens de beurs is gelegd. Ook op het inspiratieplein konden bezoekers kennismaken met verschillende beroepen en sectoren, wat hen inspireerde en motiveerde in hun zoektocht naar werk. 

De dag begon om 07:45 uur met een welkomstwoord van Sander Post, directeur van Werkbedrijf Lelystad, en Annemieke Messelink-Dijkstra, wethouder van Lelystad. De deelnemende bedrijven werden verwelkomd met een goed ontbijt, zodat ze klaar waren voor de intensieve maar hopelijk vruchtbare gesprekken die hen te wachten stonden. 

Werkbedrijf Lelystad bedankt alle positief ingestelde deelnemende bedrijven uit Lelystad voor hun bijdrage aan het succes van deze banenbeurs. We wensen alle kandidaten veel succes in hun verdere sollicitatieproces. 

Deze succesvolle editie van de banenbeurs biedt volop inspiratie voor de editie van 2025. Met de positieve resultaten en het enthousiasme van zowel werkgevers als werkzoekenden kijken we uit naar een nog groter en succesvoller evenement volgend jaar. Tot dan! 

Klik hier voor verslag van Radio Lelystad

Ga naar de inhoud