Praktijkleertraject Logistiek.

Bij Werkbedrijf Lelystad streven we ernaar om een perfecte match te maken tussen werkgevers en werkzoekenden, met een bijzondere focus op diegenen met een uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze missie is om werkgevers te adviseren en te ontzorgen, terwijl we werkzoekenden begeleiden en stimuleren door middel van trainingen en opleidingsprogramma’s. 

In het kader van deze missie hebben we een praktijkleertraject voor de logistieke sector ontwikkeld. Dit programma is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven samengesteld, zodat het optimaal aansluit op de behoeften van de sector en de arbeidsmarkt. De logistieke sector is momenteel de snelst groeiende sector in Lelystad, wat dit initiatief extra relevant maakt. 

Dankzij het praktijkleertraject hebben we 8 gemotiveerde deelnemers klaargestoomd om aan de slag te gaan in de logistieke sector. Het traject combineert theoretische lessen met praktijkgerichte trainingen. De deelnemers hebben onder andere geleerd hoe ze een heftruck en een Elektrische Pallettruck moeten besturen. Tijdens het traject hebben zij niet alleen hun heftruckcertificaat behaald, maar ook het Start Werk & Blijf veilig diploma (SWB) en/of een VCA-certificaat. 

Gedurende de 10 weken van het programma hebben de deelnemers een diepgaand inzicht gekregen in de logistieke sector. Ze hebben niet alleen in de klas geleerd, maar ook diverse logistieke organisaties bezocht en stages gelopen. Deze praktische ervaring heeft hen goed voorbereid op een succesvolle carrière in de logistiek. 

Bij de afsluiting van het traject zijn de deelnemers volledig voorbereid om aan de slag te gaan. Via groepsplaatsingen zullen zij nu hun vaardigheden en kennis inzetten binnen diverse logistieke bedrijven. Dit praktijkleertraject heeft niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot, maar ook bijgedragen aan de groei van de logistieke sector in Lelystad. 

Werkbedrijf Lelystad is trots op deze samenwerking met het bedrijfsleven en de resultaten die we tot nu toe hebben bereikt. We blijven ons inzetten om werkzoekenden te begeleiden naar een succesvolle toekomst in de logistieke sector. 

Wil je als logistiek bedrijf de mogelijkheden bespreken die Werkbedrijf Lelystad kan bieden neem dan contact op: https://www.werkbedrijflelystad.nl/ik-ben-werkgever/ 

 Zou je graag willen deelnemen aan de eerstvolgende opleiding logistiek meld je dan aan via jouw werkcoach 

Ga naar de inhoud