Beste Leerbedrijf Havenlodge en beste talent Wim Bos gaan met de titels naar huis!
Donderdag 4 november vond de 9e leerwerkverkiezing plaats, in het tot restaurant omgetoverde Werkbedrijf. Hier werden de genomineerden met hun gasten verwend door de keukenbrigade van praktijkschool De Steiger. Tijdens het Leerwerkdiner werden de genomineerden in aanwezigheid van burgemeester Mieke Baltus en wethouder David de Vreede in het zonnetje gezet en werd bekendgemaakt dat Wim Bos (werkzaam bij BessTrade) met de titel ‘Beste Talent’ en Havenlodge als ‘Beste Leerwerkbedrijf’ naar huis gingen.
De organisatie was in handen van het Lelystad Akkoord. Campagnemanager Irene Medema zette tijdens het feestelijke diner alle genomineerden in het zonnetje. Voorzitter van de jury, Andries Greiner had over alle genomineerden een mooi verhaal. Hieruit kwam helder naar voren dat alle genomineerden het meer dan verdiend hebben deze nominatie te ontvangen. Wim had zware concurrentie van de twee andere genomineerde talenten liet Andries weten. Met betrekking tot het winnende bedrijf meldde hij dat Havenlodge zich weet te onderscheiden door de bijzondere, ruimhartige manier van mensen aannemen: als het ware “open hiring”.
De jury bestond uit wethouder David de Vreede, Danielle den Blieck, directielid gemeente Lelystad en Andries Greiner, voorzitter van de Stuurgroep Lelystad Akkoord. De winnaars ontvingen uit handen van burgemeester Mieke Baltus en wethouder De Vreede een prachtig beeld als aandenken. Alle genomineerden kregen een oorkonde en bloemen. De talenten ontvingen daarnaast een Lelypas met een leuk tegoed.
De ontvangst was zeer goed verzorgd door medewerkers van Werkbedrijf Lelystad, de keukenbrigade van De Steiger onder leiding van Jacco van der Stel en de catering vanuit Concern voor Werk onder leiding van Gert-Jan Tolenaars. Alle gasten hebben enorm genoten!
“Wat een prachtige avond en wat fijn dat dit gedaan wordt” laat de vader van genomineerde Serge weten. Hij was samen met zijn vrouw door zijn zoon uitgenodigd om aan zijn tafel plaats te nemen. Alle genomineerden hadden hun eigen VIP-tafel waaraan ze gasten mochten uitnodigen die voor hen erg belangrijk zijn.
Wim Bos beste talent van het jaar
Wim is een 50+er die de afgelopen jaren heel veel moeite heeft moeten doen om betaald werk te vinden. Wim is begonnen met een krantenwijk omdat hij toch heel graag wilde werken voor zijn geld. Toen kwam er een vacature bij BessTrade voorbij waar hij op reageerde en is aangenomen en naar volle tevredenheid onderdeel is van het team. Wim vertelde hoe belangrijk een betaalde baan voor een mens is. Hij keek er jaren naar uit en heeft sinds enige tijd zo’n baan bij BessTrade. Het werk is hem op het lijf geschreven. Zijn manager Patrick is ook erg blij met Wim. “Op Wim kan je rekenen. Wim werkt hard door, is een prettige collega, pikt snel nieuwe dingen op en wil zich ontwikkelen.” Wim is dolblij dat hij werk heeft bij zo’n mooi bedrijf met zo’n fijne werksfeer. Zijn doel was om zijn uren zo snel mogelijk op te bouwen naar fulltime werken zodat hij zijn krantenwijk op kon zeggen; dat is gelukt en hij heeft dit onlangs ook inderdaad opgezegd.
Havenlodge beste leerwerkbedrijf van het jaar
Havenlodge is gevestigd op Noordersluis en is gespecialiseerd in het bouwen van lodges op het water. Mede-eigenaar William Beurskens vertelt “Wij vinden het belangrijk dat jouw werkplek één is waar jij je hélemaal thuis kan voelen. Van werken bij ons moet je blij worden.” Hij vervolgt stellig: “Hier zijn het allemaal mensen en daar zit ook een gezin achter. Het gaat om wie je bent en wat je doet. Bij ons mag iedereen leren!” Het gehele directieteam is op de avond van de uitreiking aanwezig en is erg blij met de prijs.
Achtergrond leerwerkverkiezing
De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.
Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is.