Eerste logistieke medewerkers via praktijkleren geslaagd met werkcontract!

Het MBO College Lelystad en Werkbedrijf Lelystad starten het Leerwerktraject Logistiek Lelystad. Vandaag hebben respectievelijk  Edwin Tammer en Alpha Bah hun praktijkleer certificaat logistiek en een werkcontract ontvangen van Onno de Klaver  en Danel Draaijer van Montapacking, Ronald Revenberg van Werkbedrijf Lelystad en Judith Gude van ROC van Flevoland.

De opleiding was een gedegen voorbereiding op werk bij logistieke bedrijven in Lelystad en samen met het Logistiek Cluster Flevoland. Op het programma staan niet alleen vakken als Nederlands, Engels, logistieke processen, maar ook EHBO, heftruck en VCA.

Bij dit leerwerktraject snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds is de opleiding voor werkzoekenden een mooie opstap naar logistiek werk. Aan de andere kant ontstaat er nieuw personeelsaanbod voor Lelystadse bedrijven met vacature in de logistiek. De vraag naar personeel in die branche is momenteel groeiend.

Het MBO College Lelystad en Werkbedrijf Lelystad blijven de voortgang van het traject op de voet volgen. De beide partijen willen de samenwerking voortzetten en uitbouwen samen met logistieke bedrijven uit de regio.

Op de foto vlnr:  Danel Draaijer, Judith Gude, Alpha Bah, Edwin Tammer, Onno de Klaver, Ronald Revenberg.

Ga naar de inhoud