Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt. Op donderdag 28 maart werd het startschot voor het project Fit naar Werk! gegeven, door het zetten van de handtekening door Sportbedrijf Lelystad en Werkbedrijf Lelystad.
Foto: Fotostudio Wierd
In de samenwerking die is aangegaan door Sportbedrijf Lelystad en Werkbedrijf Lelystad, worden werkzoekenden in Lelystad gemotiveerd aan de slag te gaan met het verbeteren van de fysieke conditie. Daarnaast wordt ook gekeken naar het algehele welbevinden (motivatie en zelfvertrouwen), het verbeteren van structuur in de dag- en weekindeling en het vergroten van het sociale netwerk. Werkloosheid is namelijk meer dan alleen een gebrek aan werk. Het omvat veel bredere aspecten naast fysieke gezondheid, zoals gedrag, welzijn en sociale relaties

Binnen het programma zullen de deelnemers wekelijks aan de slag gaan met één van de aspecten. Deze totale aanpak maakt werkzoekenden weer fit om aan het werk te gaan en de kansen op re-integratie op de arbeidsmarkt te vergroten.

“Het mes snijdt aan twee kanten”, vertelt Werkbedrijf Lelystad. “Fit naar Werk! is niet alleen een mooie opstap naar werk, maar ook een ruggensteun in de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Het is echt een win-win voor de werkzoekenden en daar doen we het voor”, aldus Werkbedrijf Lelystad.

Eelco Derks, directeur van Sportbedrijf Lelystad, vertelt hierover: “Door een gezamenlijke aanpak ondersteunt het Sportbedrijf Lelystad het Werkbedrijf Lelystad in het bewerkstelligen van een duurzame verandering in het leven van werkzoekenden. We zijn er trots op dat wij hier een bijdrage aan mogen leveren!”.

Ga naar de inhoud