Leerwerktraject Logistiek Lelystad van start

Het MBO College Lelystad en Werkbedrijf Lelystad starten het Leerwerktraject Logistiek Lelystad. Vandaag hebben respectievelijk Ben Vermeer en Onno Vermooten de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit is tevens het startsein van de opleiding, die deze maand van start gaat.

Werkbedrijf Lelystad heeft hiervoor een groep van 15 kandidaten geselecteerd. Dit zijn werkzoekende Lelystedelingen. Gedurende een half jaar worden zij bij het MBO College Lelystad opgeleid.

De opleiding is gericht op een gedegen voorbereiding op werk bij logistieke bedrijven in Lelystad. Op het programma staan niet alleen vakken als Nederlands, Engels, logistiek, rekenvaardigheid, veiligheid, heftruck, maar ook werkbezoeken en stages bij logistieke bedrijven. Er is een mogelijkheid voor bedrijven om zich hiervoor aan te melden via [email protected].

Bij dit leerwerktraject snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds is de opleiding voor werkzoekenden een mooie opstap naar logistiek werk. Aan de andere kant ontstaat er nieuw personeelsaanbod voor Lelystadse bedrijven met vacature in de logistiek. De vraag naar personeel in die branche is momenteel groot.

Het MBO College Lelystad en Werkbedrijf Lelystad volgen de voortgang van het traject op de voet. De beide partijen willen de samenwerking voortzetten en uitbouwen.

Ga naar de inhoud