Op bezoek bij Simei Diensten in Lelystad

Onlangs hebben het UWV Werkbedrijf Flevoland en Werkbedrijf Lelystad een bezoek gebracht aan Simei Diensten, de nieuwe strijkcentrale in Lelystad.

Simei Diensten, onderdeel van het Spaanse familiebedrijf Cubicaje, gaat diensten verlenen aan Inditex. Inditex is het moederbedrijf van o.a. Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear en andere kledingmerken. Vanuit een groot nieuw distributiecentrum in Lelystad verzendt Inditex wereldwijd haar kleding. De komst van Simei Diensten levert nieuwe werkgelegenheid op. UWV Werkbedrijf Flevoland, Werkbedrijf Lelystad en gemeente Almere werken samen om langdurig werklozen en mensen uit een uitkeringssituatie aan het werk te helpen bij deze strijkcentrale.

Elke maand houdt Simei Diensten een sollicitatieronde met 30 kandidaten. Belangrijk is, dat een kandidaat flexibel is, in teamverband kan werken en beschikt over een bepaald leervermogen. Er is zeker ruimte voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kandidaten worden goed voorbereid op de sollicitatieronde. Zo weten zij o.a. wat de functie inhoudt en kan hun cv worden gecheckt en bijgewerkt. Op dit moment is het zelfs zo dat de helft van het personeelsbestand van Simei Diensten aangeleverd is via het samenwerkingsverband UWV, Werkbedrijf Lelystad en gemeente Almere.

De kleding komt bij de strijkcentrale binnen in dozen en wordt uitgepakt. Ieder kledingstuk wordt aan een hanger bevestigd. Via een lopende band gaan alle hangers naar de strijktunnel, waar de kleding wordt gestoomd en gestreken. Deze gestreken items gaan in grote rekken zo de vrachtwagen in, om doorgevoerd te worden naar pakhuizen en daarna de winkels. Elke strijktunnel is goed voor zo’n 1.000 kledingstukken per uur. Daarnaast moet 5% van de items ook nog handmatig worden gestreken. Op dit moment heeft Simei Diensten twee strijktunnels, maar er komen er meer. Op termijn komen er ook nog banden om de kleding nog sneller in de vrachtwagen te krijgen. Tijdens de maand juli strijkt Simei Diensten ongeveer 1 miljoen items.

Ga naar de inhoud