Op weg naar werk met certificaten in de logistiek

Een samenwerking tussen Werkbedrijf Lelystad, het ROC en de Avondschool resulteerde in een nieuwe serie praktijkgerichte certificaten voor de deelnemers aan het logistiek traject. Met de praktijkverklaring die zij ontvingen kunnen ze laten zien welke werkprocessen ze beheersen en kunnen op zoek naar een baan in de logistiek.

Werkbedrijf Lelystad helpt werkzoekenden in de regio aan een baan en helpt bedrijven aan geschikte werknemers. Werkzoekenden starten onder begeleiding van een werkcoach een traject met als doel een passende baan te vinden. Onderdeel van dit traject kan het opdoen van werkervaring, of het volgen van een training of opleiding zijn.

Omdat werk in de logistieke sector de komende jaren veel kansen biedt voor werkzoekenden, investeert Werkbedrijf Lelystad in een aanbod waarmee cliënten vaardigheden voor deze sector op kunnen doen. Ze werkt hierin samen met ROC Lelystad en De Avondschool. Deelnemers volgen een interne training bij Het Werkbedrijf met begeleiding van het ROC. De Avondschool verzorgt praktijkgerichte opleidingen voor volwassenen, waarin leren door te doen centraal staat. In dit traject verzorgt ze de heftruckopleiding en de cursus ‘Start, Werk en Blijf veilig’.

De deelnemers die het traject met succes afsloten, kregen een MBO praktijkverklaring uitgereikt in de richting “assistent logistiek niveau 1”. Daarnaast behaalden ze hun certificaten voor de heftruck, stapelaar en Start Werk en Blijf veilig. Hiermee gaan ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op.

Ga naar de inhoud