Wegens Coronavirus: aftrap Dag van 1000 Voorbeelden gaat niet door. Banenevent bij Werkbedrijf Lelystad eveneens afgelast.

De landelijke aftrap van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 19 maart bij Werkbedrijf  Lelystad aan de Vaartweg door staatssecretaris Tamara van Ark gaat wegens het Coronavirus (COVID-19) niet door. Het grote Vliegensvlug naar Werk banenevent dat vele honderden werkzoekenden zou trekken en aansluitend zou worden gehouden is eveneens afgelast.

Risico’s
De Dag van de 1000 Voorbeelden, de feestelijke dag rond de voortgang van de Banenafspraak, is een initiatief van de landelijke werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland en wordt ondersteund door het ministerie van SZW. De Dag van de 1000 Voorbeelden wordt met talloze activiteiten door heel het land gevierd. De landelijke aftrap zou op 19 maart bij Werkbedrijf Lelystad in Lelystad plaatsvinden. Wegens de toenemende risico’s veroorzaakt door de verspreiding van het Coronavirus, heeft de organisatie besloten om alle activiteiten af te gelasten. De staatssecretaris die de aftrap zou doen, komt dus niet naar Lelystad.

Afzeggingen
Het aansluitende Vliegensvlug naar Werk banenevent is eveneens afgelast. Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad licht toe: “De laatste dagen werden wij al geconfronteerd met afzeggingen zowel van werkzoekenden als van werkgevers. Zo haakten grote partijen actief in de voedselsector af. Tegen de achtergrond dat het evenement in het gebouwen van Concern voor Werk/Werkbedrijf Lelystad zou plaatsvinden – waar 550 mensen werkzaam zijn –  groeide bovendien de vrees voor de continuïteit voor het bedrijf. Omdat wij alle risico’s voor onze werknemers en onze bezoekers willen vermijden hebben wij met spijt in ons hart het besluit genomen om het banenevent af te gelasten.”

0320werkt.nl
Het banenevent zal later dit jaar alsnog worden georganiseerd. In de tussentijd kunnen werkzoekenden via het digitaal sollicitatieplatform www.0320werkt.nl kijken in hoeverre hun talenten overeenkomen met de beschikbare vacatures in Lelystad.

Ga naar de inhoud