Werkbedrijf Lelystad mocht de BKL Trofee in ontvangst nemen

Werkbedrijf Lelystad mocht zaterdagavond tijdens het gala van de Bedrijfskring Lelystad de BKL Trofee in ontvangst nemen. De publieksprijs, de BKL Award, werd gewonnen door Dutch Cups. Het evenement kon voor het eerst in drie jaar weer volledig doorgaan.

Het Werkbedrijf Lelystad werd in 2013 opgericht door de gemeente. Het bedrijf helpt werkzoekenden bij het vinden van een baan door hen te koppelen aan werkgevers.

De winnaar van de Trofee wordt bepaald door de BKL-commissie. Volgens Arnoud Booij, de voorzitter van de commissie, was het een lastige keuze. “We hadden heel veel aanmeldingen dit jaar”, aldus Booij. “Je merkte dat de prijs echt leeft, om daar dan een goede keuze in te maken was niet een eenvoudige opgave.”

De directeur van Werkbedrijf Lelystad, Onno Vermooten, had niet verwacht het podium als winnaar te verlaten. “De nominatie vond ik een ontzettend mooie onderscheiding”, zegt Vermooten. “We voeren tenslotte een overheidsopdracht uit. Als de ondernemers je dan nomineren ben je al heel erg trots. En ik moet wel zeggen het is meer dan een kers op de taart dat we gewonnen hebben.”

Het Werkbedrijf won de prijs omdat het zich volgens Booij bezighoudt met een belangrijk thema: personeel. “Het Werkbedrijf helpt de Lelystadse ondernemers met ondernemen. En dan de manier waarop ze dat doen is echt uniek en een prijs waard.”

Ga naar de inhoud