Avondschool en Werkbedrijf reiken eerste diploma’s uit

Sinds augustus jl. verzorgt de Avondschool van Eduvier een aantal praktijkgerichte cursussen voor het Werkbedrijf Lelystad. Op 16 december jl. werden de eerste diploma’s in dit traject uitgereikt. Acht deelnemers sloten hiermee met succes hun cursus Start Werk & Blijf Veilig, VCA, heftruck, reachtruck of stapelaar af.

De cursussen zijn onderdeel van een pilot met als doel de ervaring van Eduvier met dit soort praktijklessen niet alleen voor de leerlingen van haar eigen scholen in te zetten, maar ook voor andere doelgroepen.

Met een cursus op weg naar een baan

Werkbedrijf Lelystad helpt werkzoekenden in de regio aan een baan en helpt bedrijven aan geschikte werknemers. Werkzoekenden starten onder begeleiding van een werkcoach een traject met als doel een passende baan te vinden. Onderdeel van dit traject kan het opdoen van werkervaring, of het volgen van een training of opleiding zijn.

Juist omdat werk in de logistieke sector de komende jaren veel kansen biedt voor werkzoekenden, investeert Werkbedrijf Lelystad in een aanbod waarmee cliënten vaardigheden voor deze sector op kunnen doen.

Na de succesvolle pilot zetten Eduvier en het Werkbedrijf de samenwerking voort. In januari 2022 biedt het Werkbedrijf haar deelnemers opnieuw een aantal praktijkgerichte cursussen, verzorgd door de Avondschool.

Een breder aanbod

De Avondschool onderzoekt daarnaast de mogelijkheden voor het breder aanbieden van cursussen aan volwassenen die baat hebben bij praktijkgericht onderwijs en voor wie weinig tot geen onderwijsaanbod beschikbaar is.

Ga naar de inhoud