Banenmarkt 50+ bij Werkbedrijf Lelystad  

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkzoekende 50plussers minder gemakkelijk een baan vinden. Zij hebben veelal te maken met vooroordelen zoals vaker ziek, niet digitaal vaardig en minder belastbaar. Niets is minder waar. Deze groep potentiële medewerkers blijkt in de praktijk zeer loyaal, kunnen bogen op ervaring en zijn geen jobhopper meer. Om die reden organiseerden het UWV, het Werkgeversservicepunt Flevoland, gemeente Almere en Werkbedrijf Lelystad een banenmarkt speciaal voor deze doelgroep.

De banenmarkt is bewust kleinschalig gehouden zodat er voldoende ruimte was voor ontmoeting tussen werkzoekenden en werkgevers. Om de kans van slagen te vergroten zijn gericht uitnodigingen verstuurd. Niet alleen aan de werkzoekende 50plussers maar ook aan de werkgevers. Dit betroffen werkgevers uit de technische branche, de detailhandel en klantencontactcenter.

Tijdens de banenmarkt hebben 30 werkzoekende 50plussers kennis gemaakt met 10 werkgevers wat naar schatting 15 matches opgeleverd heeft. Met een kandidaat is zelfs een sollicitatiegesprek  gehouden voor één van de organiserende partijen.

Ga naar de inhoud