Energie besparen met behulp van Energie Team Lelystad nog tot juli

Wethouder Elly van Wageningen was benieuwd naar de resultaten van het Energie Team Lelystad. Reden voor een bezoek. Sinds zij het startsein heeft gegeven in december 2017 heeft het Energie Team 237 adressen bezocht om advies te geven voor eenvoudige manieren voor energiebesparing.

De ervaringen van de adviseurs van het Energie Team zijn positief. Zo reageren de bezochte bewoners enthousiast. Door het advies en de tips worden zij ook bewuster van de mogelijkheden om zelf energie te besparen. Daarnaast worden voor ca. 25,- aan materialen gratis verstrekt en gemonteerd. Dit pakket levert tot ongeveer € 100,- energiebesparing per jaar op. Dat is mooi meegenomen aangezien dit project is bedoeld voor bewoners met een laag inkomen. Nog tot eind juni kan een afspraak gemaakt worden met het Energie Team. Dit kan via het nummer 06-11360825.

De adviseurs van het Energie Team waren tot voor kort werkzoekend. Zij zijn geselecteerd en opgeleid tot energie adviseur door Werkbedrijf Lelystad. Via het Energie Team kunnen zij werkervaring opdoen waarmee de kans op een baan vergroot. Als uitvalsbasis fungeert de Kluswinkel aan de Rode Klif.

Lelystad werkt in versneld tempo aan een duurzame stad. Om deze stad ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden is het Uitvoeringsplan Duurzaamheid opgesteld. Het Energie Team Lelystad is een initiatief uit dit plan van de gemeente Lelystad in samenwerking met Werkbedrijf Lelystad. Meer informatie over het Energie Team is verkrijgbaar in de Kluswinkel en op www.werkbedrijflelystad.nl/energieteam. Ook worden in diverse wijken informatiefolders verspreid.

Foto: ©Fotostudio Wierd

Ga naar de inhoud