Europarlementariër Paul Tang bezoekt Flevoland

Woensdag 1 mei 2019, dag van de arbeid, bracht Paul Tang, Europarlementariër namens de Partij van de Arbeid, een werkbezoek aan Flevoland en bezocht in dat kader Werkbedrijf Lelystad. Naast Paul Tang waren bij dit bezoek aanwezig Jop Fackeldey, gedeputeerde, Jaap van Gelder en Dieuwertje Zantingh, namens PvdA Flevoland, Jerzy Soetekouw, wethouder Almere en namens Werkbedrijf Lelystad Onno Vermooten en Sander Post.

Tijdens het bezoek in het kader van de komende Europese verkiezingen, is Paul Tang uitgebreid geïnformeerd over de ontwikkelingen in Flevoland op het gebied van werkgelegenheid, duurzaamheid en ook de Floriade.

Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad, sprak over de lokale aanpak en het belang om blijvend te investeren in inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt. Werkbedrijf Lelystad heeft de afgelopen jaren veel inwoners met een bijstandsuitkering aan werk geholpen. Dit mede door het onderhouden van een goed werkgeversnetwerk. Desondanks blijft het in Flevoland een uitdaging om iedereen mee te laten profiteren van de groei van de werkgelegenheid. Ondersteuning door Europese subsidies dragen zeker bij aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Paul Tang toonde zich onder de indruk van de werkwijze en de resultaten. Met name een initiatief als Maatschappelijke Banen vond hij zeer interessant.

Jerzy Soetekouw, wethouder Almere en voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland, sprak over de samenwerkingen binnen de provincie en de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden illustreerde hij de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Ook wees hij op het belang van de Floriade. Deze tentoonstelling zal een belangrijke rol hebben op het gebied van duurzaamheid. Een unieke kans om Nederland opnieuw op de kaart te zetten.

In zijn slotwoord bedankte Paul Tang voor de ontvangst. Hij was geïnspireerd door de Flevolandse aanpak die waardering en steun vanuit Europa verdient. Vanwege 1 mei, dag van de arbeid, ontvingen de deelnemers de traditionele rode roos.

Foto: van links naar rechts Jerzy Soetekouw, Paul Tang, Jop Fackeldey, Sander Post, Onno Vermooten en Jaap van Gelder.

Ga naar de inhoud