Geslaagd banenevent Werkbedrijf Lelystad

Afgelopen zaterdag 3 juni klonk om 10.00 uur de gong als startsein voor het banenevent. Op dat moment hadden ruim 70 werkgevers zich verzameld in en voor het stadhuis van Lelystad. Zij stonden gereed om in contact te komen met werkzoekenden en andere bezoekers. En die kwamen, naar schatting 1.200 bezoekers.

Het banenevent bestond uit een banenmarkt, een plein met sociaal/maatschappelijke organisaties en een inspiratiemarkt op het stadhuisplein.

Op de banenmarkt waren vacatures van allerlei niveaus te vinden. Van praktisch tot hbo-niveau en van 4 tot 38 uur per week. Een vacatureboekje gaf een overzicht van de aanwezige werkgevers en hun vacatures. Hiermee gingen de bezoekers op zoek naar vacatures en vaak met succes. Er werden veel contacten gelegd. Ook op het inspiratieplein staken bezoekers hun licht op en kon ook echt kennis worden gemaakt met het werk. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld zelf lassen.

De werkgevers waren niet alleen verrast door het grote bezoekersaantal. Ook het beschikbare potentieel dat een baan zoekt was veel groter dan verwacht.

Werkbedrijf Lelystad bestaat 10 jaar. Dit is gevierd met een eigen krant en dit banenevent. De feestweek wordt afgesloten met een bijeenkomst voor partners en zakenrelaties.

 

Ga naar de inhoud