Lelystad zet energiecoaches in tegen energiearmoede

Twaalf nieuwe energiecoaches gaan in Lelystad aan de slag om inwoners te helpen om bewuster om te gaan met hun energieverbruik. De energiecoaches zijn bedoeld voor inwoners met energiearmoede. Dat betekent dat ze zo’n hoge energierekening hebben, dat ze moeite hebben om rond te komen. De energiecoaches kregen vandaag hun certificaat uit handen van wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra.
Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “De inzet van energiecoaches is één van de  middelen die we als gemeente inzetten om inwoners die moeite hebben met het betalen van hun energierekening, te helpen het hoofd financieel boven water te houden. Dat is hard nodig in deze tijd.”

Tips
De twaalf energiecoaches zijn opgeleid door Werkbedrijf Lelystad. De gesprekken die de energiecoaches straks gaan voeren, gaan vooral over het geven van inzicht in het energieverbruik en de invloed van het gedrag op energiebesparing. Bewoners krijgen tips om het energieverbruik in de gaten te houden en krijgen gratis artikelen die het energieverbruik verlagen of inzicht geven in het (sluimer)verbruik.

Subsidie vanuit het Rijk
Vanuit de Rijksoverheid is meer dan 300 miljoen euro beschikbaar voor gemeenten in Nederland, waarvan ruim 2,2 miljoen euro naar Lelystad gaat. Met het geld kunnen gemeenten huishoudens die te maken hebben met energiearmoede ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Het bedrag moet besteed zijn voor 31 december 2023.

Meer informatie
Vanaf 1 november kunnen Lelystedelingen die zo’n hoge energierekening hebben dat ze moeite hebben met rondkomen en het betalen van alle rekeningen, de hulp van een energiecoach aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 06 11 36 08 25 en [email protected]
Meer informatie is te vinden op www.energieteamlelystad.nl  .

Ga naar de inhoud