Werkbezoek PvdA-statenlid Abassin Nessar aan de Kluswinkel in het kader van de verkiezingen

Abassin Nessar, PvdA-kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft een werkbezoek gebracht aan de Kluswinkel, een project van Werkbedrijf Lelystad. Het PvdA-statenlid in Flevoland werd niet alleen uitgebreid geïnformeerd over de Kluswinkel. Ook de Buurtconciërges passeerden de revue. Twee projecten waarbij buurtbewoners actief worden betrokken. Ook leveren de projecten een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk. Buurtconciërges zijn een pilot in Lelystad op het gebied van een basisbaan.

De Kluswinkel aan de Rode Klif biedt ondersteuning aan Lelystedelingen op het gebied van woning- en tuinonderhoud. Van hulp bij het uitvoeren van reparaties tot het uitlenen van gereedschap, maar ook bij particuliere woningverbetering en verduurzaming. Sinds afgelopen jaar is daar ook groenonderhoud aan toegevoegd. Dat gebeurt samen met de bewoners.

De Buurtconciërges zijn de ‘ogen en oren’ van buurtbewoners. Zij onderhouden contacten met de bewoners, zorgen dat de buurt netjes blijft en eventuele klachten vanuit de buurt spelen wij door naar de juiste instanties. Zo haken zij ook aan bij de sociale wijkteams voor afstemming en uitwisseling van informatie. Werkbedrijf Lelystad is op zoek naar structurele financiering voor dit project.

Abassin Nessar was onder de indruk van de projecten. Zelf zet hij zich in voor duurzaamheid. Hij onderstreepte het belang om te investeren in mensen die een ruggensteuntje nodig hebben. Iedereen moet een kans krijgen om mee te doen en niemand moet langs de kant staan.

 

Ga naar de inhoud