IS DE DIGITALE UITGAVE VAN WERKBEDRIJF LELYSTAD                        APRIL 2018

SAMEN WERKEN AAN EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING, DAT IS WAAR WERKBEDRIJF LELYSTAD ZICH VOOR INZET. HELPT U MEE OM IEDEREEN EEN KANS TE GEVEN?

Foto: Onze nieuwe Partners! Deze ondernemers hebben bijstandsgerechtigde stadsgenoten een kans geboden in de vorm van werk. Zo maken zij zich sterk voor een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet.  ©Fotostudio Wierd

Geslaagde horecatour krijgt vervolg; ook voor andere branches!

Net als vorig jaar heeft Werkbedrijf Lelystad een horecatour georganiseerd. Leerlingen van het praktijkonderwijs van Eduvier, die dit jaar examen doen, en cliënten van Werkbedrijf Lelystad gingen op bezoek bij de horeca ondernemingen Hajé, McDonalds en Albron Center Parcs. Op de komst van de 22 geïnteresseerde gasten was gerekend. Aan de hand van presentaties en rondleidingen kon letterlijk een kijkje genomen worden in de keuken van genoemde bedrijven.

In vervolg hierop organiseert Werkbedrijf Lelystad speeddates met Hajé, McDonalds en Albron Center Parcs. Het merendeel van de deelnemers aan de horecatour zal ongetwijfeld kennis gaan maken, om daarna aan de slag te gaan in de horeca.

Werkbedrijf Lelystad is van plan deze aanpak ook te gebruiken voor andere branches. Ondernemers die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zich aanmelden bij Werkbedrijf Lelystad.

Leerwerkverkiezing: welke onderneming wordt het Beste Leerwerkbedrijf.

Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april jl. is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Welke onderneming gaat met de titel Beste Leerwerkbedrijf 2017 naar huis? Op 7 mei a.s. weten we meer. Dan organiseert het Lelystad Akkoord de verkiezing het Beste Leerwerkbedrijf vanaf 15.30 uur bij Werkbedrijf Lelystad. Wethouder John van den Heuvel en Andries Greiner zal de winnaar de titel en prijs overhandigen.

Aanmelden

Wilt u de verkiezing bijwonen, de genomineerden aanmoedigen en de winnaar feliciteren? Meld u zich dan hier aan www.lelystadakkoord.nl/Aanmelden-Leerwerkverkiezing zodat we u kunnen verwelkomen.

Organisatie

De leerwerkverkiezing wordt georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord werkt samen met overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen aan een zogenoemde ‘inclusieve arbeidsmarkt’. Daarin blijft niemand aan de kant staan en is er ruimte op de arbeidsmarkt voor ieders talent. Dat vraagt om een goed opgeleide beroepsbevolking, om een adequaat onderwijsaanbod dat aansluit op de behoeften van het bedrijfsleven. Zorg voor mensen die uitvallen of bescherming nodig hebben hoort daar ook bij. Meer informatie: www.lelystadakkoord.nl
foto: Monavid Photography

Ga naar de inhoud